Рецепти
Салата од пченка Ана Ристеска

Лесна крем салата, одлична за секаква пригода

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пченка во конзерва(200 Грама)

Ориз(200 Грама)

Маринирани шампињони(100 Грама)

Мајонез(4 Супени лажици)

Кисели краставички(5 )

Кисела павлака(600 Милилитри)

Морков(варен 2 )

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 15 минути

  1. Морковите и киселите краставички ги сечкаме на коцки.
  2. Во длабок сад ги ставаме шампињоните, парчињата кисели краставички и моркови, зрната пченка и претходно сварениот и исцеден ориз и промешуваме.
  3. Потоа ги додаваме мајонезот и киселата павлака и мешаме додека салатата не се соедини.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: