Рецепти
Салата со карфиол и маслинки Ана Ѓорова

За љубителите на пикантниот вкус – дополнете ја салатата со сечкано пиперче, а и без тоа е одлична како гарнир со разни јадења

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Карфиол(400 Грама)

Магдонос(4 Гранчиња)

Лук(1 Чешне)

Црни маслинки(6 )

Маслиново масло(2 Супени лажици)

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Измијте го и исчистете го карфиолот и одделете ги цветовите.
  2. Ставете го да се вари во тенџере со зовриена солена вода околу 15-тина минути.
  3. Потоа внимателно исцедете го од водата и ставете го во подлабок сад.
  4. Во меѓувреме исечкајте ги магдоносот и лукот.
  5. Маслинките исечкајте ги на половинки и извадете им ги семките.
  6. Потоа сите состојки измешајте ги во садот со карфиолот, додајте го маслиновото масло и измешајте.
Овесни палачинки со банана
Салата со соја и шампињони
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Чај со јаболко
Пица од карфиол
Смути со калинки
Печен карфиол со сладок компир
Салата со карфиол и маслинки
Чиа пудинг со банани
Смути во чинија со шумско овошје
Бурито со мешано месо
Брза салата од брокула
Смути од ѓумбир и круши
Есенско смути
Свинско месо со бел сос
Вафли со боровинки
Мини палачинки со спанаќ
Ориз со печурки
Риба со жалфија
Овесно смути со кафе
Намаз од рукола
Смути со киви и шумско овошје
Шејк со јаболко
Пилешко на индиски начин
Тортелини со спанаќ и брокула
Пире од карфиол
Алжирски солени палачинки
Тахини (сос од сусам)
Намаз од сладок компир и куркума
Детокс смути со ѓумбир и зелено јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: