Рецепти
Сендвичи од палента Ана Ѓорова

Интересен рецепт што можеби не сте се сетиле да го подготвите претходно. Одлични се за носење на работа или за вечера.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Вода(1 Литар)

Масло

Палента(500 Грама)

Шунка(200 Грама)

Кашкавал(200 Грама)

Шери домати

Суво оригано

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Водата се става во тенџере на оган да зоврие со малку масло. Потоа се става палентата и се вари со повремено мешање додека се згусне.
  2. Откако ќе се злусне смесата, палентата се рамни на теспија врз харија за печење за да се олади.
  3. Потоа од неа се сечат квадрати со иста големина на кашкавалот и шунката.
  4. Се редат палента, кашкавал, шунка и се поклопува со палента.
  5. Се печат во рерна додека се растопи кашкавалот.
  6. Се сервираат со домати премачкани со масло и оригано.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: