Рецепти
Сендвичи со туна и сос од маслинки Ана Ѓорова

Лесни и вкусни сендвичи за вечера или за носење на работа и факултет

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Интегрален леб(3 Парчиња)

Туна во конзерва(160 Грама)

Домат(1 )

Мајонез(1-2 Супени лажици)

Марула

Сол

Зелени маслинки(500 грама (за намазот) )

Бадеми(100 грама (за намазот) )

Маслиново масло(100 мл (за намазот) )

Лук(1 чешне (за намазот) )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Рецептот за сосот од маслинки е за повеќе сендвичи: исчистете ги маслинките од семки и изблендирајте ги со бадемите, лукот, 100 мл маслиново масло и малку сол и бибер.
  2. Премачкајте едно лепче со сосот од маслинки и покријте го со кругови домат.
  3. Покријте со друго парче леб и тоа премачкајте го со мајонез.
  4. Одозгора врз мајонезот ставете лист марула и туната.
  5. Поклопете со последното парче леб и послужете го сендвичот.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: