Рецепти
Чоколадни шишарки Ана Ристеска

Лесен чоколаден десерт со состојки кои веќе ги имате дома

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Маргарин(1 )

Црно чоколадо(100 Грама)

Сусам(100 Грама)

Корнфлекс(1 Пакување)

Мед(4 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Маргаринот, чоколадото, сусамот, кутија чоко попс или корнфлекс и мед се мешаат во сад.
  2. Се ова се остава да зоврие за да се изедначи.
  3. Со лажиче се става од смесата во хартиени кошнички додека е топло.
  4. Се остава шишарките да се стврднат и се послужуваат.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: