Рецепти
Школки во путер Ана Ѓорова

Морски специјалитет

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Школки(400 грама исчистени )

Сол

Бибер

Магдонос

Лимон(1 )

Маслиново масло(1 Супена лажица)

Путер(100 Грама)

Бело вино(100 Милилитри)

Домат(2 )

Лук(3 Чешниња)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Лукчето се сечка и се пропржува на една лажица масло.
  2. Потоа доматот се лупи, се сече на коцки и се додава во лукот да се динста.
  3. Чистените школки се мијат и се додаваат во тавата, се мешаат и се оставаат да се динстаат.
  4. Потоа се додава виното, лимонот се сече на парчиња, се цеди сокот и се додаваат парчињата лимон во тавата.
  5. Откако јадењето убаво ќе се издинста, се додава путерот и сите зачини и се промешува. Се остава да се динста една минута.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: