Рецепти
Шпагети со ќофтиња Ана Ѓорова

Вкусен специјалитет

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Мелено говедско месо(450 Грама)

Кромид(1 Главица)

Лебни трошки(2 Супени лажици)

Лук во прав(1/4 Кафена лажица)

Бибер(1/4 Кафена лажица)

Белка од јајце(1 )

Доматен сос(720 Грама)

Масло

Шпагети(225 Грама)

Рендан пармезан(5 Супени лажици)

Свеж босилек(исечкан 5 лажици )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Шпагетите сварете ги во солена вода според упатството на пакувањето. Исцедете ги, измијте ги со вода и ставете ги настрана.
  2. Меленото месо измешајте го со ситно сечканиот кромид (или рендан), лебните трошки, лукот во прав, бибер, сол, 2 лажици сос од домати и една белка малку изматена со виљушка.
  3. Од смесата формирајте ќофтиња и пржете ги во тава со загреано масло од сите страни додека добијат убава кафена боја.
  4. Откако ќе се испржат, во тавата додајте го останатиот доматен сос, намалете ја температурата, покријте со капак и гответе 10 минути со повремено мешање.
  5. Сервирајте ги ќофтињата врз варените шпагети, поросете со пармезан и со сечкан свеж босилек.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: