Рецепти
Сир тостерки Ана Ристеска

Одлично мезе за со пиво

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(800 Грама)

Маргарин(1 )

Прашок за печиво(1 )

Сирење(150 Грама)

Јајце(1 )

Сол(1 Кафена лажица)

Сусам(100 Грама)

Ким(1 Супена лажица)

Бибер(по желба )

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 30 минути

  1. Во еден подлабок сад се стваат сите состојки и од нив се измасува хомогено тесто.
  2. Се вадат парчиња со големина на орев, се обликуваат и се стваат да се печат на тостер. Притоа температурата на тостерот треба да биде регулирана на највисок степен, за да можат тостерките што побрзо да се испечат.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: