Рецепти
Сладолед тирамису Ана Ѓорова

Кремаст сладолед со кафе што потсетува на популарниот италијански десерт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Варено кафе(60 Милилитри)

Шеќер(60 Грама)

Маскарпоне сирење(250 Грама)

Слатка павлака(100 Милилитри)

Млеко(100 Милилитри)

Пишкоти(50 Грама)

Какао

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Кафето сварете го (може да припремите кафе по желба) и измешајте го во чаша со шеќерот, па оставете го да се олади во фрижидер.
  2. Во сад ставете го маскарпоне сирењето, оладеното кафе, слатката павлака и млекото (сите состојки треба да бидат ладни од фрижидер) и матете со миксер додека добиете хомогена смеса.
  3. Ставете ја смесата во апарат за правење на сладолед, матете 10 минути додека се згусне смесата, па додајте ги пишкотите на парчиња и мешајте уште 1 минута. Доколку немате апарат за правење сладолед, добиената изматена смеса ставете ја во пластични калапи и оставете ја во замрзнувач неколку часа.
  4. Готовиот сладолед послужете го посипан со какао во прав.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: