Рецепти
Сок (сируп) од бозел Ана Ѓорова

Сокот од сирупот од бозел е одличен за прочистување на организмот и плуќата, против кашлици и респираторни проблеми

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Вода(1 Литар)

Бозел(20 цветови )

Лимон(1 )

Шеќер(1/2 Килограм)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 15 минути

  1. Свежите цветови бозел потопете ги во ладна вода и оставете ги да отстојат 24 часа на ладно и темно место.
  2. По 24 часа во водата со бозелот исцедете го лимонот, додајте го шеќерот, промешајте и оставете да отстои уште 24 часа.
  3. Сирупот повремено мешајте го бидејќи треба шеќерот целосно да се растопи.
  4. По 24 часа процедете го сирупот преку газа.
  5. Пијте го така што 1/3 чаша ќе ја наполните со добиениот сируп од бозел, а остатокот ќе го растворите со вода.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: