Рецепти
Солен колач од туна Ана Ѓорова

Солено предјадење или вечера од туна и варени компири. Уживајте!

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 90 минути

  1. Компирите сварете ги во солена вода, излупете ги и испасирајте ги.
  2. Потоа измешајте ги во сад со туната, јајцето, кашкавалот, сечканиот магдонос, сол и бибер.
  3. Смесата измешајте ја и замесете ја за да добиете хомогено тесто.
  4. Формирајте колач и извалкајте го во лебни трошки, па ставете го во фрижидер 30 минути. Попрскајте го со масло.
  5. Потоа завиткајте го во хартија за печење и ставете го во огноотпорен сад. Печете го во рерна на 200 степени, 30 минути.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Здрава проја со тиквички
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Оревки
Сусам топчиња
Лут зелник
Тарт со вишни
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Кнедли од џигер
Енергетски залчиња од тиква
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Чај со брусница и зачини
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Здраво чоколадно лепче
Ленени погачици
Чоколадни брауни од тиква
Брза пита од тиква

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: