Рецепти
Солени бомбици од сирење Ана Ѓорова

Брзо и лесно мезе за на вашата трпеза

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Сирење(300 Грама)

Рендан кашкавал(50 Грама)

Зденка(3 )

Лебни трошки(2 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Сирењето иситнете го и ставете го во подлабок сад (може и изварка или солена урда која не е многу водена).
  2. Потоа додајте ги ренданиот кашкавал, зденките и лебните трошки и измешајте да се изедначи смесата.
  3. Потоа правете формици со големина на орев, валкајте ги или во потпечен сусам или во буковец по желба и редете ги на чинија.
Банана залчиња
Дроб во кошулица
Овесни барови со јаворов сируп
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Посна сарма со праз и шампињони
Филе Велингтон
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Ролат со цимет и суво грозје
Чоколадни бомбици со авокадо
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Јагнешка чорба
Солени бомбици од сирење
Пита со јајца и кајмак
Печен ролат од свинско каре
Торта со печурки
Полнети телешки шницли
Крокети од полнети јајца
Банана бомбици со гранола
Солен колач праз и сирење
Домашен крем од кикирики
Лажни лазањи со зелка и колбаси
Кифли со виршла и кашкавал
Романски качамак
Чоколадни коцки со црн грав
Вегетаријански лазањи
Солена пита со маслинки
Полнет леб
Печена скуша (посно)
Тава пилешко со бешамел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: