Рецепти
Солени витлерчиња Ана Ѓорова

Овие солени кифлички можете да ги подготвите за родендени, имендени, домашна слава или каква било семејна свеченост или едноставно да си ги направите за грицкање додека ја гледате омилената серија

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(800 Грама)

Масло(150 Милилитри)

Млеко(300 Милилитри)

Квасец(1 )

Адитив(1 Кафена лажица)

Сол(2 Кафени лажици)

Јајце(едно за премачкување )

Ким

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 150 минути

  1. Квасецот го ставаме да стаса. Заедно со брашното, млекото, солта и адитивот замесуваме тесто. Тестото го ставаме на топло да стаса околу 1 час.
  2. Правиме топчиња, со сукало ги развлекуваме во корички и ги виткаме.
  3. Ги редиме во подмачкан плех и ги оставаме на топло уште половина час.
  4. Одозгора ги премачкуваме со јајце, ги посолуваме и наросуваме со ким.
  5. Ги печеме во загреана рерна на 180°C или додека да добијат убава боја.
Посни колачи со локум
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Шарена обланда
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Пилешки џигер во пиво
Интегрален колач од јаболки
Ролат со кокос
Пита со кисела зелка
Куглов со ореви и чоколадо
Пача
Тава со свинско месо и печурки
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Благи кифлички со вино
Ленени погачици
Салата со праз и сирење
Посен колач со јаболко и банана
Сир тостерки
Кокос коцки
Штрудлички со јаболко (посно)
Колач со јаболко
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: