Рецепти
Суши бургер Ана Ристеска

Најновиот хит во Америка сега достапен и во вашиот дом

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Ориз за суши(1 Чаша)

Оцет од ориз(1/4 Чаша)

Шеќер(1 Супена лажица)

Лук(1 Чешне)

Соја сос(1/3 Чаша)

Кафеав шеќер(1 Супена лажица)

Шитаке печурки(1 Чаша)

Авокадо(1/2 )

Васаби(1 Кафена лажица)

Мајонез(1 Кафена лажица)

Чили сос(1 Кафена лажица)

Кокосово масло(1 Супена лажица)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Во сад измешајте ги сварениот ориз, оцет, сол, шеќер и ставете ги го фрижидер.
  2. Соединете го кокосовото масло, лукот, соја сосот и кафеавиот шеќер и ставете ги на тивок оган. Додајте ги шитаке печурките и гответе уште 5-10 минути.
  3. Испасирајте го авокадото, додајте васаби и промешајте.
  4. Намокрете ги рацете и еден длабод сад со вода и ставете половина од оризот. Натапкајте го убаво со прстите и потоа превртете го садот и внимателно извадете го оризот. Истото повторете го и со другата половина од оризот.
  5. „Лебовите“ од ориз премачкајте ги со авокадото, потоа ставете ги печурките, миксот од мајонез и чили сос и на крај со рендана црвена зелка. Ставете го другиот „леб“ најзгора, поросете со црн сусам и послужете.
Овошен киноа појадок
Смути од јапонски јаболки и круши
Смути со киви и банани
Лате со јаболко и цимет
Утринска каша од овес и чиа
Смути од круши и ванила
Растурен омлет со печурки и со гауда
Сок од моркови и ѓумбир
Салата со спанаќ, туна и јајца
Омлет со пршут и фета
Смути од тиква
Смути со смокви
Домашен пудинг од вишни и капини
Омлет со спанаќ и шунка
Тост со јајца и песто сос
Смути со авокадо и малини
Смути со кафе и овошје
Овесно смути со праски
Сендвичи со туна и сос од маслинки
Овошно фрапе
Чиа пудинг со праски
Коктел виски соур
Оризова каша
Пица сендвич со авокадо
Смути од јаболко и овес
Каипироска коктел со јагоди
Летен овошен коктел
Летно смути
Мохито
Шпагети во сос од туна

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: