Рецепти
Сутлијаш со шумски плодови Ана Ристеска

Добро познатиот сутлијаш на малку поинаков начин со шумски плодови кој сигурно ќе ви се допадне

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Измијте го и избришете го лимонот. Кората исечете ја на тенки ленти. Исцедете го сокот од лимонот.
  2. Во еден сад ставете го млекото, кората од лимон, ванилиниот шеќер и оставете ги да зовријат. Отстранете ја кората од лимонот.
  3. Додајте го оризот и варете го 20 минути на тивок оган, постојано мешајќи го.
  4. Млекото треба целосно да се апсорбира. Додајте го медот, па оставете да се олади сутлијашот на собна температура, мешајќи го постојано, за да не се залепат зрната ориз едно со друго.
  5. Измијте го шумското овошје и оставете го да се засуши.
  6. Измешајте го во еден сад со сокот од лимон и оставете го да отстои неколку минути.
  7. Во сутлијашот додајте го јогуртот.
  8. Половината шумско овошје ставете го во чаши, прекријте го со сутлијашот и со остатокот од овошјето. Декорирајте со кора од лимон.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: