Рецепти
Свинско со свежи буковки Ана Ѓорова

Динстано месо со печурки и зачини за вкусен ручек. На здравје!

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свинско месо(500 Грама)

Буковка (печурка)(500 Грама)

Сланина(300 Грама)

Кромид(3-4 Главици)

Лук(неколку чешниња )

Сол

Вегета

Масло

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 70 минути

  1. Печурките добро измијте ги и ставете ги во тенџере со вода на оган да зовријат и да омекнат.
  2. Кромидот исечкајте го ситно и пропржете го во тавче на масло.
  3. Откако ќе се испржи, додајте го свинското месо претходно исечкано и тоа се запржува, па се додава исечканата сланина.
  4. Сварените печурки исечкајте ги и додајте ги во тавата.
  5. Уште малку пржете, потоа додајте топла вода и оставете да врие.
  6. Се додаваат сечканиот лук и зачините и се динста додека течноста да испари до 3/4.
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Пилешка тава со сланина
Сусам топчиња
Динстано месо со печурки
Рибја чорба од ослич
Пилешко со лимон
Потпечена зелка со наут
Крем салата со колбаси
Триаголници со јаболки и ореви
Рум касато
Корнфлекс пита
Пилешка мусака со сос од рузмарин
Солен куглов со шунка
Колач со три слоја
Пита масленица
Брза салата од брокула
Свинско со свежи буковки
Јагнешко печено со пиво
Риба полнета со праз (посно)
Обланди со бисквити и чоколадо
Коцки со какао
Солени бомбици со маслинки
Чоколадни урми
Бела салата
Полнет крап во рерна
Коцки од гриз и праз
Пита со месо и ајвар
Погача со кулен

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: