Рецепти
Тарт со праз Ана Ѓорова

Вкусно вегетаријанско предјадење за со чаша јогурт. Може да го подготвите и за појадок.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(500 Грама)

Вода(мешана со млеко 250 мл )

Квасец(20 грама свеж )

Шеќер(2 Супени лажици)

Масло(50 Милилитри)

Јајце(1-2 )

Маргарин(100 грама растопен )

Праз(1 страк )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 70 минути

  1. Од состојките се замесува тесто и се остава на топло 15 минути.
  2. Тавата се премачкува со растопен маргарин.
  3. Тестото се дели на топчиња колку што сакате да има кори.
  4. Расукајте го секое топче во кора и редете го во тавата.
  5. Попрскувајте го со маргаринот, па наросувајте го со претходно исечканиот и посолен праз.
  6. Редете до последниот ред, па на крај филувајте со преостанатиот праз.
  7. Последната кора расукајте ја и исечете ја со машинче (онакво како за пица сечење) во ленти, па наредете ги врз питата.
  8. Страните на тестото свиткајте ги и оставете уште 15 минути на топло да отстои.
  9. Потоа печење ја питата во загреана рерна додека убаво да зарумени.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: