Рецепти
Тарт со вишни Ана Ристеска

Вкусен колач со вишни кој е одличен прилог со каша топло кафе или чај

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(за тестото 250 Грама)

Путер(за тестото 125 Грама)

Шеќер(за тестото 30 Грама)

Сол(за тестото 4 Грама)

Јајце(за тестото 1 )

Млеко(за тестото 15 Милилитри)

Замрзнати вишни( или свежи 500 Грама)

Јајце(за филот 1 )

Шеќер(за филот 60 Грама)

Мелени бадеми(60 Грама)

Кисела павлака(50 Грама)

Млеко(100 Милилитри)

ПОДГОТОВКА

Овој рецеп се подготвува за помалку од 75 минути

  1. Тавче за тарт премачкајте го со путер.
  2. За тестото: Во сад со миксер мешајте ги брашното и путерот. Додајте ги јајцето, млекото, солта и шеќерот и мешајте додека не добиете мазна смеса. Завиткајте го тестото во проѕирна стреч фолија и ставете го во фрижидер 1 час пред да го користите.
  3. Расукајте го тестото со дебелина од 2-3мм и ставете го во садот за тартот.
  4. Дното избоцкајте го со виљушка. Одозгора сипете ги вишните и печете го тартот во загреана рерна на 200 степени.
  5. Матете ги заедно јајцето и шеќерот во еден сад. Додајте ги мелените бадеми, киселата павлака и млекото и убаво измешајте ги.
  6. Сипете ја смесата врз тартот кој сте го печете 15-20 минути и вратете да се допече уште 30-35 минути.
  7. Кога ќе се испече, почекајте да се олади и послужете.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Здрава проја со тиквички
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Оревки
Сусам топчиња
Лут зелник
Тарт со вишни
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Кнедли од џигер
Енергетски залчиња од тиква
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Чај со брусница и зачини
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Здраво чоколадно лепче
Ленени погачици
Чоколадни брауни од тиква
Брза пита од тиква

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: