Рецепти
Тартуфи со суви сливи Ана Ѓорова

Вкусен и сочен чоколаден десерт што се топи во уста

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Суви сливи(300 Грама)

Рум(2 Супени лажици)

Сечкани ореви(100 Грама)

Црно чоколадо(50 Грама)

Бело чоколадо(50 Грама)

Нескафе(или несквик за посипување )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Сувите сливи исечкајте ги ситно. Додајте го румот, убаво промешајте и оставете ги најмалку половина час да впијат од румот.
  2. Потоа додајте ги ситно сечканите ореви и промешајте.
  3. Заедно растопете ги двата вида чоколадо, а потоа додајте ги кај сувите состојки.
  4. Убаво измешајте ги да добиете изедначена смеса.
  5. Од смесата потоа направете бомбици, а направените бомбици може по желба да ги извалкате во ронки од несквик или капучино, а може и во сечкани јатки.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: