Рецепти
Тава со модри патлиџани Ана Ристеска

Лесен вегетаријански ручек на кој можете да му додадете рендано сирење или кашкавал за уште поубав шмек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 140 минути

  1. Кромидот се лупи, се сечка на коцки и се пржи на врело масло.
  2. Модрите патлиџани, тиквичките и црвените домати се лупат и се сечкаат на тркалца.
  3. Се редат во подмачкана тепсија и тоа ред модри патлиџани, ред кромид, ред тиквички, потоа пиперките сечкани на кругови, па доматите. Се повторува и на крај се завршува со домати.
  4. Се става сол, бибер по желба и се прелева со маслиново масло. Се пече 2 часа во загреана рерна.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: