Рецепти
Телешка чорба Ана Ѓорова

Вкусна чорба од телешко месо со микс на зеленчуци

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Телешко месо(1 кременадла )

Кромид(1 )

Морков(2 )

Целер(малку )

Пашканат(малку )

Грашок(100 Грама)

Боранија(100 Грама)

Пченка(100 Грама)

Коцка за супа-бујон(телешка 1 )

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Се вари една телешка кременадла, а кога добро ќе се свари, се чисти месото од коската и ситно исцепкано се враќа во тенџерето.
  2. Во друг сад се пропржува една ситно сечкана главица кромид и се додава во тенџерето со чорбата.
  3. Потоа се додава ситно сечкан мешан зеленчук (морков, целер, пашканат,пченка, грашок, боранија) како и една телешка коцка за супа.
  4. Се додава и црн пипер и сето ова се остава да се вари околу 30-тина минути.
  5. Некаде пред крајот се мати 1 лажица брашно со малку вода и се додава во чорбата, а по желба може да се додаде и ситно сечкан магдонос.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: