Рецепти
Телешка чорба Ана Ѓорова

Топла чорба со потпечено лепче е секогаш одлична опција за во постудените денови

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Компир(2 средни )

Кромид(1 Главица)

Грашок(1 Чаша)

Домат(2 свежи или од жива туршија )

Морков(1 )

Телешко месо(150 Грама)

Сол(малку )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Зеленчукот добро измијте го и исечкајте го, па варете го со месото во тенџере со зовриена вода на оган околу 20 минути.
  2. Потоа сварениот зеленчук и месото извадете ги од тенџерето и изблендирајте ги со малку вода.
  3. Блендираната каша вратете ја во тенџерето со водата и варете ја чорбата уште 5 минути.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: