Рецепти
Тестенини со сос од туна Ана Ѓорова

Вкусен ручек на медитерански начин. Послужете го со чаша бело вино и уживајте.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Во тенџере на оган ставете 2 дл вода, посолете ја и додајте 1 лажица маслиново масло, па откако ќе зоврие ставете ги тестенините да се варат.
  2. Во меѓувреме подгответе го сосот: маслото од туната исцедете го во тава на оган во кое ќе ги пропржете ситно исечканиот кромид, лукот, младиот кромид и ренданиот морков.
  3. Откако ќе омекнат, додајте ги ситно сечканите маслинки и повторно пропржете 1-2 минути.
  4. Додајте ја и исечканата туна и пржете ја, а на крај додајте го доматниот сос и динстајте го сосот 5 минути.
  5. Во меѓувреме исцедете ги сварените тестенини и измешајте ги во садот со сосот убаво да впијат од вкусовите.
  6. Сервирајте ги на чинија и послужете ги со бело вино.
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Динстани јунешки ребра
Оревки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Чоколадни кроасани
Пилешко во павлака
Тестенини со сос од туна
Тробоен куглов
Зелка на грчки начин
Ролат со цимет и суво грозје
Резанки од палачинки
Руски колач со афион
Чоколаден куглоф
Посен куглов со суво овошје
Ролнички со крем
Пита со тиквички и со гриз
Мафини со нутела крем
Цимет ролнички со бадеми
Жолт куглов колач
Англиска пита со бадеми
Пита со јајца и кајмак
Свинско месо со бел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: