Рецепти
Тиква печена во рерна на необичен начин Ана Ѓорова

Рецепт кој може да го комбинирате со свежа салата

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Тиква(1 )

Анасон(1 Кафена лажица)

Црвен кромид(2 Главици)

Црвена пиперка(1 )

Бел лук, излупен и згмечен(1 Чешне)

Компир(400 Грама)

Маслиново масло(1 Чаша)

Хималајска сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 60 минути

  1. Тиквата исчистете ја и исечкајте на помали парчиња, при што дебелината на парчињата да не биде поголема од 2-3 сантиметри.
  2. Кромидот исечкајте го на кругови, а анасонот на помали парчиња.
  3. Пиперката исечкајте ја по желба, но внимавајте парчињата да бидат приближно исти.
  4. Лукот не го чистите од лушпата само благо притиснете го на работната површина колку малку да се одвои.
  5. Компирот излупете го и исечете го на слични парчиња како и тиквата.
  6. Сите состојки измешајте ги во еден сад и зачинете со масло, сол и бибер.
  7. Истурете ги сите намирници во тава и печете на 200°C од 45 минути до еден час додека компирот не биде целосно печен.
  8. За време на печењето промешајте неколку пати.
  9. Пред сервирањето, извадете ја лушпата од лукот и промешајте го низ тавата со состојките колку да добијат мирис.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Тарт со џем од малини
Дроб во кошулица
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Пита со карамелизирана тиква
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Тарт со вишни
Кнедли од џигер
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Посна сарма со праз и шампињони
Домашна пита со зелка (посно)
Тробоен куглов
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Печени компири со говедско месо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Кокос коцки
Лимон-колач
Штрудлички со јаболко (посно)
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: