Рецепти
Топчиња од зеленчук Ана Ѓорова

Вегетаријански оброк за вкусно предјадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Тиквичката, морковот, компирот и коренот од целер изрендајте ги; листовите и дршките од целер и празот ситно исечкајте ги.
  2. Потоа зеленчукот измешајте го во сад со јајцата и зачинете по вкус.
  3. Додајте ги лебните трошки и целата смеса добро измешајте ја со рака. Лебните трошки се додаваат во количество што зависи од количеството зеленчук.
  4. Со влажни раце обликувајте топчиња, потоа валкајте ги во брашно и пржете ги во врело масло.
  5. Готовите топчиња ставете ги над хартиена салфета за да се впие маснотијата.
Пита со блитва и со коприва
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Посни крокети со спанаќ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лут зелник
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Пача
Пинџур со суви везени пиперки
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Топчиња од зеленчук
Ролнички со соја, праз и печурки
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Солен куглов со шунка
Пита масленица
Куглов погача со сирење
Топчиња со блитва
Солени бомбици од сирење
Бабини кифлички

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: