Рецепти
Торта со јаболки и бисквити Ана Ѓорова

Колачот се подготвува многу брзо, а е исклучително вкусен за јадење. По желба, може да го декорирате со сезонско овошје – ќе биде уште повкусен.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јаболко(1 Килограм)

Бисквити(600 Грама)

Сечкани ореви(150 Грама)

Желе бомбони(200 Грама)

Шеќер(1 Супена лажица)

Белка од јајце(2 )

Маргарин(1 )

Шлаг крем ванила(2 Пакувања)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Јаболките се лупат и се рендаат, па се мешаат со 1 лажица шеќер и се оставаат некое време да пуштат сок.
  2. Бисквитите се мелат, а оревите и желе бонбоните се сечкаат.
  3. Јаболките (со сокот) се мешаат со бонбоните, оревите и бисквитите.
  4. Потоа се додаваат 2 изматени белки и посебно изматениот маргарин.
  5. Сето тоа убаво се меси, па се расплескува во тепсија. Ако добиената смеса е водеста, се додаваат уште мелени бисквити.
  6. Одозгора се става изматен шлаг и се декорира по желба со чоколаден прелив, јатки или со чоколадни трошки.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: