Рецепти
Торта со киви Ана Ѓорова

Брза и декоративна торта со впечатлива зелена боја и одличен вкус

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Овесно брашно(150 Грама)

Брашно(100 Грама)

Прашок за печиво(2 Кафени лажици)

Шеќер(120 грама + 2 лажици )

Сол(1 Прстофат)

Јајце(2 )

Млеко(8 Супени лажици)

Маслиново масло(6 Супени лажици)

Киви(7 )

Желатин(1 Пакување)

Сок од јаболко(200 Милилитри)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Брашното и печивото измешајте ги и додајте 120 грама шеќер. Помешајте добро и додајте ги јајцата, млекото, маслото и солта.
  2. Од смесата замесете тесто и потоа префрлете го во калап за торти кој претходно е намастен со путер, па ставете ја тортата да се пече во загреана рерна на 180 степени, околу 30 минути.
  3. Откако ќе ја извадите тортата оставете ја да се олади.
  4. Кивите излупете ги и исечете ги на кругови, па наредете ги врз оладената торта.
  5. Желатинот измешајте го со 2 лажици шеќер и со сокот од јаболко. Смесата прелијте ја врз тортата за да добие сјаен изглед. Оставете ја во фрижидер 1 час пред послужување.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: