Рецепти
Тортелини со пилешко и песто Ана Ристеска

Здрав и лесен медитерански ручек кој сигурно ќе ви се допадне

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Маслиново масло(2 Супени лажици)

Пилешки гради(500 Грама)

Сушен домат(1/3 Чаша)

Аспарагус(500 Грама)

Песто сос(1/4 Чаша)

Шери домати(1 Чаша)

Тортелини(1 Чаша)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Големо тавче загрејте го на средна температура, додајте 2 супени лажички маслиново масло, парчиња пилешки стек, зачинете со сол и додајте ги сувите домати и гответе околу 5-10 минути, промешувајте и превртувајте го пилешкото додека не се испржи убаво.
  2. Тргнете го пилешкото и сувите домати од тавата.
  3. Додајте го аспарагусот зачинет со сол и останатиот дел од сувите домати и гответе на средна температура 5 до 10 минути додека аспарагусот е убаво зготвен. Потоа тргнете го на чинија за сервирање.
  4. Тортелините згответе ги според упатството на пакувањето и исцедете ги.
  5. Ставете го пилешкото повторно во тавата, додајте го пестото, промешајте и гответе на средна температура околу 1-2 минути. Тргнете ја тавата од оган. Додајте ги тортелините, шери доматите исечени на половина и измешајте ги со пестото и пилешкото. Ако сакате додајте уште песто. Тортелините, шери доматите и пилешкото ставете ги на чинијата со аспарагусот и послужете.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: