Рецепти
Тост со јајца и песто сос Ана Ѓорова

Вкусен и богат појадок со домашен сос од босилек и варени јајца. Уживајте!

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свеж босилек(50 грама за сосот )

Лук(1 чешне за сосот )

Морска сол(1 прстофат за сосот )

Рендан пармезан(30 грама за сосот )

Кашкавал(30 грама за сосот )

Маслиново масло(100 мл за сосот )

Ореви(15 грама за сосот )

Леб(2 Парчиња)

Јајце(2 )

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Песто сос: босилекот, лукот, пармезанот, кашкавалот, маслото, морската сол и оревите истолчете ги во дрвен аван или изблендирајте ги во блендер.
  2. Лепчињата загрејте ги на тостер и веднаш премачкајте ги со песто сосот.
  3. Одозгора ставете листови босилек и половинки од јајца (претходно сварени).
  4. Зачинете ги лепчињата со сол и бибер по вкус.
  5. Уживајте!
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: