Рецепти
Триаголници со јаболки и ореви Ана Ѓорова

Вкусни мини триаголници со готови кори што потсетуваат на штрудли, а имаат одличен вкус

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Јаболките се лупат и се рендаат. Потоа заедно со шеќерот се ставаат во тава на оган и се динстаат 20 минути на тивок оган. Се додаваат сечканите ореви и ванилата.
  2. Во друг сад се растопува прашокот за печиво во 250 мл млака вода. Потоа секоја кора се премачкува со оваа смеса и се попрскува со масло.
  3. Откако ќе ја премачкате кората со растопеното печиво и ќе ја попрскате со масло, се превиткува на половина.
  4. Во горниот десен агол на кората се става од филот и потоа се витка во форма на триаголник до крајот на кората.
  5. Триаголниците се редат во претходно премачкана тепсија со масло.
  6. Одозгора се премачкуваат со растопениот прашок за печиво и со масло.
  7. Се печат 30 минути на 180 степени.
  8. Отако ќе се извади тепсијата со печените триаголници, се покрива со влажна крпа и се остава додека да се олади.
  9. На крај оладените триаголници поросете ги со шеќер во прав.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: