Рецепти
Црвен песто сос Ана Ѓорова

Италијански сос од домати, босилек и лук што е идеален за тестенини

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свеж босилек(1 Китка)

Домат(250 Грама)

Рикота сирење(100 Грама)

Рендан пармезан(50 Грама)

Маслиново масло(50 Милилитри)

Борови ореви (пињоли)(или ореви 25 грама )

Лук(1 Чешне)

Сол(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 10 минути

  1. Доматите измијте ги и исчистете ги од семките.
  2. Ставете ги во блендер со лукот, пармезанот, босилекот и пињолите (може и обични ореви), па блендирајте на слаба јачина.
  3. Додајте ги маслиновото масло и солта и блендирајте на најсилно да се соединат состојките.
  4. Додајте ја рикотата и измешајте го сосот со лажица.
Колач со круши и бадеми
Лазањи со болоњезе сос
Кростата од бадеми со мармалад
Домашни равиоли со сирење
Канелони со пилешко месо
Ролнички со моцарела
Макарони салата со горгонзола
Домашни канелони со печурки и бешамел сос
Тиквички на милански начин
Фетучини со лосос сос
Кростата со кокос и чоколадо
Лазањи со печурки
Црвен песто сос
Пепероната
Брускети со тиквички
Пилешки ражничи со песто сос
Салата од макарони со кисели краставички и сирење
Шпагети со ќофтиња
Фритата со домати и пиперки
Семифредо со чоколадо
Лимончело
Полнети модри патлиџани
Капоната
Чиабата леб
Сладолед тирамису
Фокача џеновезе
Италијански ќофтиња
Тортелини со пилешко и песто
Домашна наполетанска пица
Бонет

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: