Рецепти
Туткана гибаница Ана Ристеска

Истата гибаница можете по желба да ја приготвите со сирење, спанаќ или друг фил

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Готови кори(1 Килограм)

Мелено говедско месо(800 Грама)

Кромид(3 Главици)

Магдонос(1 Китка)

Масло(200 Милилитри)

Вода(200 Милилитри)

Маргарин(50 Грама)

Кисела павлака(200 Грама)

Јајце(3 )

Сол

Бибер

Вегета

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 70 минути

  1. Во тава на оган се пржи ситно исечканиот кромид, се додава 100 мл масло, 100 мл вода, сол, бибер, вегета.
  2. Откако ќе се испржи добро, се додаваат месото, магдоносот и се меша додека состојките се соединат.
  3. Тепсијата за печење се премачкува со маргарин.
  4. Се зема по една кора се намрсува со преостанатите 100 мл масло и 100 мл вода. Секоја кора се попрскува посебно, па се зема од смесата за фил (месото) и се распрскува врз кората, потоа кората се тутка и се реди во тепсијата, така ги плисираме сите кори една до друга додека се потрошат.
  5. На крај, во сад ги ставаме трите јајца и ги матиме со виљушка, ја додаваме павлаката и ја матиме со јајцата. Со оваа смеса ја преливаме целата гибаница и печеме 40 минути на 200 степени.
Весела торта
Пуслици со ореви
Посни медени колачи
Суви колачи со лешници
Овошна векна
Колач од дуњи
Шеќерни јаболки
Лимон-колач
Руски колач со афион
Чоколаден куглоф
Туткана гибаница
Посен колач со кафе
Посен колач со мармалад од сливи
Колач со медени срца
Цимет ролнички со бадеми
Жолт куглов колач
Бисквит торта со јаболки
Пудинг колач со јаболки
Колач од моркови со крем
Чоколаден колач со јаболки и ореви
Еврејски колач
Француски штангли
Штангли со костен и чоколадо
Алегро колач
Бабин колач со јаболко
Блум штангли
Шербет пита со јаболки
Баклава со рогач и јаболки
Улутма од ореви
Лешник коцки

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: