Рецепти
Веганска паштета од грав Ана Ѓорова

Вегански рецепт со 0% холестерол

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Грав(100 Грама)

Праз

Кромид(1 Главица)

Зелена пиперка(1 )

Таан од сусам(1 Супена лажица)

Суво оригано(1 Прстофат)

Хималајска сол(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 70 минути

  1. Најпрвин сварете го гравот.
  2. Во садот од кујнскиот миксер ставете ги варените зрна грав и додајте поситно исечкан праз и малку кромид, поситно исечкана пиперка (оние кои сакаат пикантен вкус, може да стават лута пиперка или буковка).
  3. Ставете две до три лажици вода во која се варел гравот и измиксајте со блендерот.
  4. Смесата ставете ја во сад и додајте една лажица сусамов таан.
  5. Зачинете со малку суво и ситно изронето нане или оригано (по желба) и додајте сол по вкус.
Овесни палачинки со банана
Салата со соја и шампињони
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Чај со јаболко
Пица од карфиол
Смути со калинки
Печен карфиол со сладок компир
Салата со карфиол и маслинки
Чиа пудинг со банани
Смути во чинија со шумско овошје
Бурито со мешано месо
Брза салата од брокула
Смути од ѓумбир и круши
Есенско смути
Свинско месо со бел сос
Вафли со боровинки
Мини палачинки со спанаќ
Ориз со печурки
Риба со жалфија
Овесно смути со кафе
Намаз од рукола
Смути со киви и шумско овошје
Шејк со јаболко
Пилешко на индиски начин
Тортелини со спанаќ и брокула
Пире од карфиол
Алжирски солени палачинки
Тахини (сос од сусам)
Намаз од сладок компир и куркума
Детокс смути со ѓумбир и зелено јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: