Рецепти
Вегетаријанско рижото со ананас и блитва Ана Ристеска

Лесно летно рижото со необичен вкус кој одлично оди во комбинација со свежа салата од цвекло

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 35 минути.

  1. Интегралниот ориз се вари и се остава да стои 15 минути. За разлика од белиот,интегралниот ориз треба да се вари 5-10 минути бидејќи е потврд.
  2. Се сечка пола ананас на ситни парчиња, кои се ставаат во тава, претходно полиена со кокосово масло за пржење.
  3. Ананасот се пржи на средна температура додека добие малку потемна боја и да ја пушти течноста.
  4. Така испржениот ананас го додаваме кај оризот заедно со кокосовото масло во кое се пржеше.
  5. Во друго тенџере на пареа омекнуваат листовите блитва, се сечкаат и се додаваат на рижотото. Се меша внимателно и се додава сол по вкус.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: