Рецепти
Вегетаријански плескавици Ана Ристеска

Брзи вегетаријански плескавици кои ви предлагаме да ги послужите со сезонска салата

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Карфиол(неколку цвета )

Морков(2 поголеми )

Компир(2 )

Јајце(1 )

Брашно(малку )

Сол(1/2 Кафена лажица)

Сув магдонос(1 Кафена лажица)

Целер(мелен 1 Кафена лажица)

Вегета(1/2 Кафена лажица)

Масло(малку )

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Морковот, карфиолот и компирот се обаруваат во вода со малку сол и масло.
  2. Зеленчукот се процедува и се сече на коцки.
  3. Зеленчукот се соединува, се додаваат јајцето, магдоносот, целерот и зачините, по потреба и малку брашно, па се меси со раце додека се добие компактна смеса.
  4. Се формираат плескавици со големина по желба и се пржат во врело масло додека заруменат од двете страни.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: