Рецепти
Витаминска чорба Ана Ѓорова

На лето, наместо брокули, во чорбата ставете тиквички – чорбата еднакво е вкусна и здрава

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Компир(400 Грама)

Морков(3 )

Кромид(1 Главица)

Црвен кромид(1 Главица)

Лук(3 Чешниња)

Спанаќ(300 Грама)

Целер(1 )

Аспарагус(1 )

Вода(1,5 Литар)

Брокула(300 Грама)

Вегета

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути

  1. Компирот се лупи и се сечка на коцки, кромидот, аспарагусот, морковите и целерот се лупат, па се вари на умерен оган.
  2. Брокулите се кинат на цветови и се додаваат во водата да се варат.
  3. При крај на варењето, се додава и спанаќот и се вари уште 5 минути.
  4. Сварениот зеленчук се блендира со рачен миксер или се става во блендер убаво да се иситни.
  5. Иситнетата смеса се враќа во тенџерето, се зачинува по вкус и се вари уште неколку минути.
  6. Чорбата се сервира топла со павлака.
Пита со блитва и со коприва
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Посни крокети со спанаќ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лут зелник
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Пача
Пинџур со суви везени пиперки
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Топчиња од зеленчук
Ролнички со соја, праз и печурки
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Солен куглов со шунка
Пита масленица
Куглов погача со сирење
Топчиња со блитва
Солени бомбици од сирење
Бабини кифлички

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: