Рецепти
Зелен ролат Ана Ристеска

Лесен ролат со сирење и спанаќ кој е одлично предјадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(250 Грама)

Масло(150 Милилитри)

Јајце(3 )

Прашок за печиво(1 )

Јогурт(200 Милилитри)

Свежи шампињони(100 Грама)

Кашкавал(100 Грама)

Сирење(100 Грама)

Спанаќ(300 Грама)

Сол

Суво оригано

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се поготвува за помалку од 60 минути

  1. Во тенџере на оган, спанаќот се обарува и се пропржува. Се трга од оган и се додаваат рендан кашкавал, сечкани печурки, рендано сирење, оригано и малку сол.
  2. Настрана во друг сад се матат 3 јајца со маслото, јогуртот, прашокот за печиво, малку сол и со брашното.
  3. Откако ќе се соедини тестото убаво, се додава претходно приготвениот фил од спанаќ и се промешува со лажица.
  4. Тестото се истура во калап обложен со хартија за печење и се пече на 160 степени, околу 40 минути.
  5. Откако ќе се испече, ролатот се сече на парчиња.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: