Рецепти
Зелка салата со сусам и ѓумбир Ана Ѓорова

Азиска салата од црвена и обична зелка со вкусен прелив од ѓумбир и со печен сусам

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Ѓумбир(една супена лажица ситно сечкан )

Лук(2 Чешниња)

Соја сос(2 Супени лажици)

Оцет од ориз(2 Супени лажици)

Масло од сусам(2 Супени лажици)

Маслиново масло(2 Супени лажици)

Рендана кора од портокал(малку )

Сок од портокал(2 Супени лажици)

Шеќер(1 Кафена лажица)

Сусам(4 Супени лажици)

Зелка(1/2 )

Црвена зелка(1/2 )

Млад кромид(3-4 )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 15 минути

  1. За преливот: измешајте ги ситно сечканите ѓумбир и лук со соја сосот, оризовиот оцет, маслото од сусам, маслиновото масло, малку рендана кора и сок од портокал и шеќерот. Убаво промешајте и оставете го во фрижидер. Може да ставите и чили сос по желба.
  2. Сусамот испечете го на умерен оган убаво додека да замириса и да добие потемна боја, околу пола до една минута. Печете го со постојано мешање.
  3. Зелката и младиот кромид исечкајте ги и измешајте ги со сусамот и со преливот. Убаво промешајте и посужете ја салатата.
Пилешко со брокули и соја сос
Пикантно пилешко во слатко-кисел сос
Полнети ролнички со месо и зеленчук
Филипински лумпии
Пилешко на индиски начин
Пилешки крилца со сусам
Оризова каша
Пилешко со нудлс
Харусаме со свинско месо
Корејска чорба со тофу
Палачинки со млад кромид
Суши Нори
Кинеско свинско со ананас
Салата од печен наут со кељ
Кинески погачки (посно)
Чанамасала
Златно млеко
Зелка салата со сусам и ѓумбир
Говедско месо на монголски начин
Ориз со печурки
Пападичад
Малајтика
Пржено пилешко со киви
Теријаки сос
Тајландска супа од кокос и пилешко месо
Свинско филе на индонезиски начин
Баба гануш (хроно)
Индиски леб
Пудинг од моркови
Слатко-кисели пилешки топчиња

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: