Рецепти
Зимница од везени пиперки Ана Ѓорова

Вкусна македонска зимница од печени пиперки за одлично мезе

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Везени пиперки(5 Килограми)

Лук(2 Главици)

Магдонос(1-2 Китки)

Масло(1 голема шолја за кафе )

Оцет(1 голема шолја за кафе )

Морска сол(1 Супена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути

  1. Лукот и магдоносот исечкајте ги и измешајте ги во сад со оцетот, маслото и морската сол.
  2. Пиперките измијте ги, исушете ги и потпечете ги во рерна на 180-200 степени околу 20-тина до 30 минути колку да добијат убава боја и да се потпечат.
  3. Во чисти, стерилизирани тегли наредете прво од смесата со лук и магдонос, па ред печени пиперки.
  4. Постапката повторете ја додека ги потрошите сите состојки, а потоа добро затворете ги теглите и чувајте ги на темно и ладно место.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: