Состојки
Ајвар Ајвар претставува посебен вид салата, направена од црвени пиперки, домати и зачин. Ајварот е еден од највкусните специјалитети и најголемите тајни на балканската кујна, а води потекло од Македонија. Најдобриот ајвар се произведува во домаќинствата затоа што само преку внимателна рачна работа може да се постигне целосно отстранување на лушпата и семето од пиперката што го гарантира чистиот вкус на ајварот. Тој е редовен и постојан дел од зимницата зашто најлесно се конзервира и најдолго може да опстои во зимскиот период од годината.  
Со оваа состојка може да ги приготвите следниве рецепти
ПРИКАЖИ ПОВЕЌЕ
 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: