Состојки
Алва Алва (арап. halva) е сладок десерт кој потекнува од Блискиот Исток. Алвата е најмногу распостранета низ арапските земји и на Балканот. Квалитетната алва треба да биде целосно сува, да не е масна, да има влакнеста структура, која при консумирање лесно се топи во устата. Важно е алвата да е свежа и да одговара на технолошките услови за производство. Корисна за организмот е само халвата без додатоци како што се: антиоксиданси, бои, вештачки ароматизатори и емулгатори.  
Со оваа состојка може да ги приготвите следниве рецепти
 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: