Состојки
Аронија Аронија е зрнесто овошје, слично на боровинките и е високо отпорно на ниски температури, поради што често се нарекува и сибирска боровница. Аронијата добро ја поднесува зимата и може да опстои на мраз до -43 степени Целзиусови.  Плодовите на аронијата се богати со витамините Ц, Е, Б2, Б6, бои антоцијани, фолна киселина, кои што го оспоруваат стареењето, штитат од негативните ефекти на слободините радикали и на организмот му даваат енергија. За консумација се препорачува плодовите да бидат сушени или обработени за мармалад или домашен џем. Плодовите на аронијата се сместени на листата на најлековити природни плодови.
Со оваа состојка може да ги приготвите следниве рецепти
 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: