Состојки
Бадемово млеко Бадемот (Prunus dulcis) е малечко дрво кое припаѓа на подфамилијата Prunoideae од фамилијата Рози, всушност бадем се нарекува исто така и плодот на ова дрво. Бадемовото млеко, како производ од бадемите, е исклучително здраво и корисно, често препорачливо од докторите. Не содржи холестерол и богато е со витамини и микроелементи кои обработени во нашиот организам, многу лесно се апсорбираат. Содржи и јаглени хидрати и протеини како и калциум и витамин Е. Инаку, бадемовото млеко се состои од 4 пати повеќе калциум отколку кравјото млеко. Освен калциум, бадемовото млеко изобилува и со витамини од групата Б, калиум, цинк, манган, магнезиум, фосфор, железо и други минерали.
Со оваа состојка може да ги приготвите следниве рецепти
ПРИКАЖИ ПОВЕЌЕ
 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: