Состојки
Бело чоколадо Чоколадото опфаќа голем број на сурови и процесирани хранливи производи што имаат потекло од семето на тропското какао дрво. Меѓутоа, белото чоколадо е направено врз база на шеќер, млеко и путер од какао без тврдите материи од какаото. Белото чоколадо е честа состојка на многу видови на слаткарски производи како што се чоколадните плочки (најпознати едноставно како чоколадо), малите чоколатца, сладолед, колачи, торти, пити, чоколаден мус (крем) и други десерти. Тоа е една од најпопуларните (или најпрепознатливите) вкусови во светот. Едно бело чоколадо од 100 грама, во просек содржи 28 грaма какао путер, 26 грама млеко во прав и 46 грама шеќер. Сепак, во умерени количини, и белото чоколадо има свои бенефиции иако значително помалку од темното чоколадо.
Со оваа состојка може да ги приготвите следниве рецепти
ПРИКАЖИ ПОВЕЌЕ
 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: