Состојки
Каранфилче Каранфил (Dianthus) е род со околу 300 вида на цветни растенија од фамилијата каранфили (Caryophyllaceae). Каранфилите имаат светлорозова до темнорозова боја, а извесни повеќегодишни видови се карактеризираат со опоен мирис. Каранфилот е позната состојка од дамнешни времиња, се употребува како додаток во варено вино, а во индската кујна како зачин во многу јадења поради опојниот мирис. Карфанфилот е благотворна состојка: може да се употреби во чај при болки во грлото, ги намалува болките и ги убива бактериите и паразитите во организмот. Тој е познат моќен имуностимуланс и антиоксидант.
Со оваа состојка може да ги приготвите следниве рецепти
ПРИКАЖИ ПОВЕЌЕ
 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: