Состојки
Лиснато тесто Лиснато тесто е вид тесто што се состои од брашно, масло за готвење, сол и вода и не содржи шеќер. Има слоевита структура и светла боја. Подготовката на лиснато тесто бара многу време, затоа што слоевите тесто треба да се преклопуваат и постојано да се тркалаат. Благодарение на тоа, се јавуваат слоеви кои се поврзани со тенки парчиња путер. На тој начин тестото станува лиснато и тенко. Лиснатото тесто се користи како состојка во многу солени рецепти, млечни производи и слично.
Со оваа состојка може да ги приготвите следниве рецепти
ПРИКАЖИ ПОВЕЌЕ
 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: