Состојки
Локум Локумот е вид сладок десерт изработен од скробно брашно со додаток на шеќер во прав. Локумот е омилено слатко задоволство во арапските земји и Турција, а исто така е доста познат и во Бугарија, Србија, Грција, Кипар и во нашата земја. Во Грција и Кипар се прави посебен вид локум - кипарски локум со додатоци на разни состојки и сирупи. Името потекнува од турскиот јазик (rahat lokum) или од арапскиот што во буквален превод значи „задоволство за грлото“.
Со оваа состојка може да ги приготвите следниве рецепти
 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: