Состојки
Марула Марулата е богата со витамини, особено со витамин Ц.  Ова ја прави особено погодна за пролетната сезона, кога имунитетот ни е послаб по зимата. Исто така е богата со целулоза, затоа е многу ефикасна при нередовна столица. Содржи големи количини железо, затоа е погодна за луѓето кои страдаат од анемија. Има успивачко дејство. Високата содржина на влакна и вода во зелена салата е друга причина зелената салата да учествува во речиси секоја диета. Редовното консумирање на марула го зајакнува  метаболизмот.
Со оваа состојка може да ги приготвите следниве рецепти
ПРИКАЖИ ПОВЕЌЕ
 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: