Состојки
Маскарпоне сирење Тоа е кремасто сирење што се произведува од полномасно кравјо млеко. Личи на крем со беж боја и на вкус е доста слатко. Маскарпоне се јаде главно свежо и како такво се употребува во многу рецепти на италијанската кујна. Најчесто се користи како дел од десертите, особено за тирамису. Се употребува и за супи и за слатки приготвени со свежо овошје, за чоколадни крем-десерти, за чизкејк. Порано маскарпоне претставувало сирење добиено од биволско млеко. Има мошне едноставна рецептура: се загрева на 100 степени и се згуснува, а потоа му се додава лимон или алкохолен оцет. Потоа неколку дена се држи на студено. Маскарпонето се користи додека е свежо, а се смета дека е најдобро она што се прави напролет.
Со оваа состојка може да ги приготвите следниве рецепти
ПРИКАЖИ ПОВЕЌЕ
 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: