Состојки
Мед Медот содржи ензими кои помагаат во варењето на храната, што значи дека помага нашиот имун систем да работи како што треба. Се употребува при изгореници, бебешко црвенило, чир во стомакот и др. Помага и при сезонски алергии, има антибиотско својство, па се користи за разни инфекции. Се препорачува трудниците да јадат мед барем во првите 3 месеци од бременоста бидејќи го намалува лошењето и мачнините. Најдобро помага кај слабокрвноста и ја зголемува количината на крвни зрнца во телото.     
Со оваа состојка може да ги приготвите следниве рецепти
ПРИКАЖИ ПОВЕЌЕ
 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: